Contact


+61(0).3.9417.0001

Address

5 Hotham Street, Collingwood
Victoria 3066, Australia

Instagram

@_designoffice


Newsletter

Oscar Wylee

For Oscar Wylee’s first retail presence in Melbourne, DesignOffice were engaged to conceive a new retail experience for the growing Australian brand.

More Information Less Information

Providing a calm retreat in Melbourne Central, the shopfront is anchored by a confident geometric composition pairing a monolithic plaster block with a mass of terracotta coloured rubber above. The shopfront entry provides a compression zone between the busy mall and the calm interior.

The contemporary and considered environment employs a warm, simple and approachable palette layered with reference to strong horizontal datums. A core palette of maple timber, grey rubber, stainless steel and white plaster is balanced with injections of olive green, cobalt blue and terracotta.

Sculpted solid timber custom-designed tiered shelving hugs the space and showcases the collection while the raked ceiling form above provides a sense of lightness and volume.

Location Melbourne
Client Oscar Wylee
Photographer Dianna Snape
Completion Date October 2016