Contact


+61(0).3.9417.0001

Address

5 Hotham Street, Collingwood
Victoria 3066, Australia

Instagram

@_designoffice


Newsletter

Park & Raphael Display Suite

The display suite for the Park & Raphael townhouses occupied an existing warehouse on the Abbotsford site where the 19 luxury townhouses are currently under construction.

More Information Less Information

Working with the project collaborators (Studio HiHo, Urban Commons, Tait and Great Dane Furniture), DesignOffice created a concise distillation of the architectural elements and lifestyle attributes that collectively define the Park & Raphael houses.

Approaching from Park Street, visitors entered into an urban garden showcasing the outdoor kitchen: Tilt, designed by Urban Commons and Tait. From here, a suite of glazed timber doors with a blackened finish formed the threshold to the interior.

The perimeter of the interior was conceived as a simple vessel, lined in 2 subtle shades of painted plaster, providing a waist high datum which brought the eye down to a residential scale. The architectural elements of the townhouse interiors and display suite collateral were removed from this lining and sat independently on the honed concrete floor.

Large oak timber structures and leaning panels framed the marketing images and formed a family of crafted elements connecting back to the Great Dane furniture and the tactility of the interior palette.

Location Melbourne
Client Kalex
Collaboration Studio HiHo; Urban Commons; Cantilever; Great Dane Furniture; Tait
Photographer Scottie Cameron
Completion Date September 2013